/ EU-OSHA / Alati za upravljanje bezbednošću  i zdravljem na radu

Alati za upravljanje bezbednošću  i zdravljem na radu

Andrijana Tomic on 14/09/2016 - 9:38 am in EU-OSHA
4.5 (90%) 4 votes

OiRA je internetska platforma na kojoj korisnici mogu jednostavno i lako besplatno izvršiti procenu rizika. Uključuje alate specifične za pojedini sektor, a razvijena je posebno za mikro i mala poduzeća. Procena platforme OiRA naručena je početkom 2015., a rezultati su pokazali da su deonici zadovoljni projektom te da očekuju da će nastaviti s rastom.

Do kraja 2015. godine ukupan je broj alata Oira -e bio 86, sa još 30 alata u razvoju i novih alata za različite sektore , uključujući ugostiteljstvo, sport i nastupe uživo. Tokom 2015. godine je predstavljeno i novo korisničko okruženje Oira 2.0 . kojim se poboljšava sveukupno korisničko iskustvo.

Резултат слика за oira tools safety

Odličan završetak godine obezbedila je i činjenica da je projektu Oira u novembru dodeljen sertifikat za najbolju praksu u okviru programa Evropske nagrade za javni sektor. Osim platforme Oira , razvija se sve više elektronskih alata ( e – alata ). EU – OSHA preuzela je ulogu pomaganja u razvoju i promociji e – alata putem svog portala , umesto samostalnog razvoja e – alata . Tokom 2015. godine Agencija je održala 2 seminara na temu e – alata : 1 o razvoju aplikacija za mobilne telefone , a drugi o e – alatima za mikro i mala preduzeća.

 

 

Izvor: Evropska agencija za bezbednost i zdravlje na radu – EU-OSHA

0 POST COMMENT
Rate this article
4.5 (90%) 4 votes

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *