/ NOVOSTI / Deca robovi rade 12 sati dnevno

Deca robovi rade 12 sati dnevno

ubzrs on 07/06/2016 - 8:07 am in NOVOSTI, SVET
Rate this post
U jednoj fabrici u Turskoj se šije uniforme za pripadnike Islamske države. Pritom, u preduzeću rade deca sirijskih izbeglica, od kojih neka imaju samo devet godina.

Deca rade u preduzeću po 12 sati dnevno, saopštava “Dejli mejl“.

Na rad u teškim uslovima dali su ih roditelji-izbeglice iz Sirije zbog velike nužde.Vlasnik fabrike negira da je pristalica ideologije ISIS i navodi da uniforme za terorističku organizaciju proizvodi samo zbog zarade.

“Klijenti ne govore da su iz Rake (nezvanične prestonice Islamske države), jer oni misle da im niko ništa neće dati ako se sazna odakle su. Međutim, ja ću prodavati te stvari. Meni ništa ne znači odakle su moji klijenti… To nije moj problem. Naravno, u celini to jeste problem, ali ja želim da prodam svoje stvari i da zaradim za život“, navodi list reči vladara fabrike Abu Zakura.

Vojne uniforme militanti krijumčare preko tursko-sirijske granice.Navodi se da su među klijentima fabrike teroristi ne samo ID, već i Nusra fronta i drugih grupacija.

Za svaku grupaciju se šije posebna uniforma. Kako navodi vlasnik fabrike, najpopularnija je uniforma koja se šije po američkim standardima.

Preuzeto sa: Kurir

(Sputnik)

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *