/ HRONIKA / Eksplozija Plinska boca raznela kuću u Kraljevu

Eksplozija Plinska boca raznela kuću u Kraljevu

Andrijana Tomic on 13/01/2016 - 11:37 am in HRONIKA
Rate this post

Tom prilikom Ilija, vlasnik kuće zadobio je opekotine i nalazi se u kraljevačkoj bolnici, dok su dva člana porodice srećom prošli samo sa lakšim povredama od kuhinjskih delova koji su padali nakon detonacije.

Porodica Ristović doživela je šok juče ujutru oko 10 sati, kada se dogodila eksplozija u njihovoj kući.

Od siline detonacije nakon eksplozije plinske boce, zapremine oko 30 litara, pola kuće je potpuno razneto, a neverovatna sreća spasila je domaćina Iliju, koji je zagazio u devetu deceniju života, da ostane živ.

On je zadobio opekotine trećeg stepena po glavi, telu, šakama i trenutno se nalazi na hirurškom odeljenju Opšte bolnice u Kraljevu.

– Ja sam bio u komšiluku kada se odjeknula eksplozija. Mislim da je cela Vrba čula kako je puklo. Dotrčao sam odmah kući i video dedu kako stoji na sredini sobe, koja nema zidove i gasi vatru sa kose i brade. Neverovatno je da je uspeo da ostane živ – priča za „Blic“ unuk Ivan Ristović, koji je član porodice.

On nam je ispričao da je u ponedeljak uveče otišao sa dedom da zamene staru plinsku bocu napunjenom. Kada su se vratili u Vrbu, deda Ilija je bocu postavio u kuhinju u nije je uljučivao do sledećeg jutra.

– Onog trenutka kada je hteo da je uključi boca je eksplodirala. Blokovi od kuće su odleteli na kraj dvorišta. Moji roditelji i ja smo živeli na spratu. Sada ne smemo da se popnemo jer se plašimo da će se kuća srušiti. U prizemlju su živeli stric, strina i deda. Sada su praktično tri porodice ostale bez krova nad glavom – kaže Ivan.

Ristovići spavaju kod rođaka ili komšija, a s obzirom da je jedina stalna primanja imao deda Ilija, njegova penzija ne može da pokrije renoviranje kuće. Porodica moli ljude dobre volje da im pomognu ako su u mogućnosti.

Izvor: Blic. rs

Comments are disabled
Rate this article
Rate this post

Comments are closed.