/ NOVOSTI / Inspekcija u najavljenoj kontroli fabrika elektro delova

Inspekcija u najavljenoj kontroli fabrika elektro delova

Andrijana Tomic on 14/06/2016 - 8:24 am in NOVOSTI
Rate this post

Inspektorat za rad obavio je redovan inspekcijski nadzor u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, kao i u oblasti radnih odnosa u fabrikama koje se bave proizvodnjom elektronske i električne opreme za motorna vozila. Inspekcija je bila najavljena, a kontrola nije utvrdila nepravilnosti u oblasti radnih odnosa.

Kontrolisana su 23 privredna subjekta, koji radno angažuju ukupno 29.649 ljudi, a nadzor je sproveden tako što su inspektori, u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru koji je u primeni od 30. aprila, obavestili poslodavce o kontroli.

Od ukupnog broja radno angažovanih, poslodavci su zaključili ugovore o radu sa 29.467 radnika, dok su sa 182 osobe zaključili ugovore o obavljanju privremenih i povremenih poslova, ugovore o delu, kao i ugovore o stručnom osposobljavanju i usavršavanju.

Na osnovu nedostataka u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu inspektori su doneli sedam rešenja, a nadzorima nisu utvrđene nepravilnosti u oblasti radnih odnosa.

Na osnovu utvrđenog stanja u sprovođenju Zakona o radu i Zakona o bezbednosti i zdravlja na radu, kod devet kontrolisanih poslodavaca je utvrđen nizak rizik, kod 14 poslodavaca je utvrđen neznatan rizik, a kod jednog poslodavca utvrđen srednji rizik i to u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

 

Izvor: http://rs.n1info.com/

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *