/ NOVOSTI / KOJA ZANIMANJA NAJVIŠE GOJE?

KOJA ZANIMANJA NAJVIŠE GOJE?

ubzrs on 03/06/2013 - 11:04 am in NOVOSTI, ZDRAVLJE
Rate this post

[dropcap]U[/dropcap]čitelji i inženjeri u znatno su većoj opasnosti od gojenja,a razlozi su stres i previše sedenja na jednom mestu.

U najnovijem istraživanju kompanije “CareerBuilder” koja se bavi pronalaženjem kadrova na tržištu rada, učestvovalo je 3.700 ispitanika, a rezultati otkrivaju da se njih čak 55 odsto smatra debelim. Oko 40 odsto ispitanika veruje da se ugojilo zbog posla kojim se bavi, a 59 odsto veruje da je na poslu dobilo više od četiri kilograma. Istraživanje potvrđuje i da se oko 20 odsto ispitanika ugojilo i znatno više.

Ipak, postoji i druga strana, odnoso od nekih se poslova i mršavi. Oko 16 odsto ispitanika izjavilo je kako su zbog posla kojim se bave smršali, a reč je uglavnom o zanimanjima koji podrazumevaju terenski rad, kretanje ili neke druge fizičke aktivnosti.

Učesnici istraživanja koji su zbog posla nabacili par kilograma uglavnom krive stres na poslu, prekomerno sedenje i lošu hranu, jer nemaju vremena za konzumiranje kvaltetnijih obroka u toku radnog vremena. Mnogi smatraju da su zbog poslovnih aktivnosti razvili nezdrave navike u ishrani koje su zaslužne za njihovo gojenje.

Rezultati istraživanja pokazuju da se najviše goje administratori, inženjeri, učitelji, IT stručnjaci, pravnici i naučnici, a najmanje radnici u fabrici i medicinske sestre.

Izvor: tportal.hr
Foto: David Castillo Dominici/FreeDigitalPhotos.net

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *