/ DOGAĐAJI / Konferencija “Mineralni resursi u Republici Srbiji”

Konferencija “Mineralni resursi u Republici Srbiji”

Andrijana Tomic on 06/10/2016 - 1:53 pm in DOGAĐAJI
Rate this post

Dana 09.10.2015. godine je održana Šesta međunarodna konferenciji o mineralnim resursima,  Konferencija je posvećena rešavanju važnih pitanja u industriji rudarstva i ima snažan fokus na značajan doprinos industrije rudarstva u razvoju srpske privrede.

Renomirani čelnici preduzeća koja posluju u oblasti rudarstva predstavili su svoje iskustvo i mišljenje  u pogledu stanja undustrije rudarstva.

Na konferenciji je bilo reči o  novoj politici vlade u oblasti mineralnih resursa Srbije, o regulativi u sektoru mineralnih resursa, o rastućem potencijalu rudarskog sektora Srbije, kao i o njegovom održivom razvoju, trendovi na tržištu kao i ekonomske promene.  Predstavljeno  je i stanje bezbednosti i zdravlju na radnom mestu. Tom prilikom gospodin Dragoslav Tomovic predsednik Udruzenja za bezbednost i zdravlje na radu Srbije je kao učesnik konferencije predstavio  postojeće stanje bezbednosti i zdravlja na radu u industriji rudarstva sa osvtom na ključne izazove u bezbednosti i zdravlja na radu i budućim aktivnostima koje će biti usmerene na poboljšanje stanja bezbednosti u ovoj oblasti.
img_2498

Među učesnicima su i direktor Jantar grupe Dušan Simić, direktor Rudarskog instituta Beograd Mr Milinko Radosavljević, republički geološki inspektor Radoslav Vukas, direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije Vera Božić Trefalt, generalni direktor Rudnika i flotacija Aco Ilić.

Učesnici su bili i inostrani stručnjaci, među kojima i glavni operativni direktor Reservoir Minerals Inc, Tim Livesei, predsednik i direktor Mundoro Kapital Inc Teodora Dećev, generalni direktor Rio Tinto Minerals – Jadar projekat Ričard Stori, direktor istraživanja Avala Resources Džastin Van der Torn, predstavnik grčke firme Grant Tornton, Apostolos Papadopulos, direktor firme Skillset Džon Nikolson. Generalni medijski sponzor četvrte međunarodne konferencije o mineralnim sirovinama je novinska agencija Tanjug.

 

img_2564zahvalnica

 

 

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *