/ AKTIVNOSTI / Oformljena mreža BALCanOSH

Oformljena mreža BALCanOSH

ubzrs on 18/05/2015 - 11:53 am in AKTIVNOSTI, BALCanOSHnet, DOGAĐAJI
5 (100%) 4 votes

Udrženje za bezbednost i zdravlje na radu Srbije je učestvovalo na Međunarodnoj konferenciji o bezbednosti i zdravlju na radu održanoj u Obzoru, malom mestu na obali Crnog mora u Bugarskoj.

Međunarodnu konferenciju je organizovala Fondacija “Centar za bezbednost i zdravlje na radu” iz Bugarske sa kojom imamo odliču partnersku saradnju. O ozbiljnosti konferencije govori i činjenica da su pored visokih zvaničnika i predstvanika bugarske vlade (savetnik premijera Bugarske, zamenik ministra za rad, direktorka inspektorata, predstavnici sindikata..) na konferenciji prisustvovali i predstavnici EU OSHA, zatim visoki predstavnik ILO, čitav upravni odbor ENETOSH mreže kao i predstavnici IOSH-a i NAPO.

Sve organizacije poput našeg udruženja iz država sa Balkana (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Albanija) su podržale poziv i uzele učešće na konferenciji.

Na konferenciji je uzelo učešće preko 230 gostiju i različitih krajeva sveta, Egipat, J.Koreja, Kanada, EU zemlje, predstavnici država iz regiona i sa Balkana.

Ova konferencija je ujedno i bila prilika da se pred međunarodnim auditorijumom i zvaničnicima iz Evropske agencije za bezbednost i zdravlje na radu (EU OSHA) i Međunarodne organizacije rada (ILO), ENETOSHA i drugih sličnih mreža potpiše memorandum o razumevanju među svim zemljama u regionu i oformi profesionalna mreža balkasnih organizacija BALCanOSH.

Ovaj događaj je najavljen kao istorijski za region jer je ova incijativa veoma pozitvna stvar za bezbednost i zdravlje na radu.

Svi prisutni prisustvovali su istorisjkom događaju, potpisan je memorandum o razumevanju između predstvanika svih organizacija sa Balkana. Oformljena je mreža pod nazivom BALCanOSHnet koja je ustvari produkt dugogodišnje saradnje svih organizacija iz regiona.

U cilju podrške cele ideje, ENETOSH je sa BALCanOSHnet takođe potpisao memorandum o razumevanju.

Ovom prilikom, David Tomović, predstavnik Udruženja za bezbednost i zdravlje na radu Srbije na ovoj konferenciji je imao prezentaciju o radu Udruženja gde je predstvaljen desetogodišnji rad i rezultati koji su postignuti.

BALCanOSH je proizvod duge saradnje organizacija sa Balkana.

 

1 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 4 votes

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comments
  • 06/06/2016

    Sve pohvale za sajt udruzenja, kamo srece da je vise ovakvih portala gde su sve vesti o ovoj temi na jednom mestu.

    Marko
    Reply