/ NOVOSTI / Pet znakova da ste prezasićeni poslom

Pet znakova da ste prezasićeni poslom

ubzrs on 25/04/2013 - 10:36 am in NOVOSTI, ZDRAVLJE
Rate this post

[dropcap]B[/dropcap]udući da je moderan život veoma stresan i haotičan, čak i pet radnih dana mogu znatno uticati na vas. Stres kao hroničan sastojak može ostaviti velike posledice na vas i vaše zdravlje. Ukoliko se pronalazite u nekom od ovih simptoma, onda je vreme da razmislite o sopstvenom zdravlju.

Upali ste u letargiju?

Osećaj letargije i umora je prvi znak da preterujete s poslom. Ne spavate osam sati u toku noći? Ne hranite se pravilno na poslu? Ovo su sve sigurni znaci da gurate sebe preko granica.

Nedostatak entuzijazma?

Kada preterano radite brzo dolazi do zasićenja, te više ne uživate u svom poslu. Ovo takođe može uticati na odnose sa članovima porodice i prijateljima. Posao vas toliko iscrpljuje da nema mesta za sreću koju čine male stvari.

Depresivni ste?

Ozbiljan signal može biti upravo depresija. Anksioznost je znak da ste dostigli tačku posle koje nema dalje. Želite da date otkaz, ali ne možete jer vam je potreban novac. Ništa vas ne čini srećnim? Stalno se osećate potišteno i ne radujete se budućnosti, jer ne vidite smisao u njoj.

Neaktivan seksualni život?

Ako ste zatrpani poslom koji vas pritom neverovatno stresira uvidećete kako to utiče na seksualni život. Kada dođete kući odmah biste da legnete u krevet i gledate televiziju? Fizički i mentalni stres prvo ostavlja posledice po vaš seksualni život.

Siromašan društveni život?

Izlasci i kafe sa prijateljima su nešto što sve ređe i ređe radite? I kada izađete samo razmišljate o tome kaa ćete se vratiti kući i leći u svoj krevet. Neinteresovanje za druženje sa ljudima je jedan od osnovnih znakova da ste prezasićeni poslom.

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *