/ HRONIKA / Radnik poginuo na groblju

Radnik poginuo na groblju

ubzrs on 25/04/2017 - 9:08 am in HRONIKA
Rate this post

Nastradao tridesettrogodišnji Nikola Nikšić, zaposlen u JKP “Komunalac”. Kamion kojim je upravljao njegov kolega prignječio ga uza zid.

Radnik JKP “Komunalac” u Vrbasu Nikola Nikšić (33) poginuo je na Gradskom groblju tokom istovaranja građevinskog materijala sa kamiona. Prema prvim informacijama, teretno vozilo kojim je upravljao drugi radnik, krenulo je unazad i prignječilo Nikolu uza zid.

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 7.30. Prema rečima Igora Škundrića, rukovodioca Sektora za opšte i pravne poslove u JKP “Komunalac”, nesreća je pogodila celo preduzeće.

– Poginuo je mladić najviših ljudskih kvaliteta, dobar radnik i iskren prijatelj. Radio je u našoj firmi od 18. jula prošle godine – rekao je Igor Škundrić, rukovodilac Sektora za opšte i pravne poslove u JKP “Komunalac”.

Nikolini roditelji, penzioneri, kao i braća Marko i Branko su u potpunom šoku. Branko kaže da je Nikola izdahnuo pre nego što je dovezen u Opštu bolnicu u Vrbasu, gde su lekari pokušali da ga reanimiraju. “Takva je sudbina”, rekao je Branko. Zbog Nikoline smrti otkazano je Markovo venčanje, koje je bilo zakazano za 15. jul.

Slobodan Žugić, Markov kum i odličan prijatelj braće Nikšić, kaže da je Nikola bio duša od čoveka, koji ni mrava ne bi zgazio.

– Anđeo, eto to je bio. Nema toga ko će za njega reći bilo kakvu lošu reč. Bio je izuzetno vredan, i možda ga je to koštalo glave – kaže Slobodan.

Nikola je po zanimanju bio mašinbravar, a radio je u JKP “Komunalac” na određeno vreme, kao pomoćni radnik, koji je bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje. Sahrana nastradalog mladića biće u sredu u 15 sati na Gradskom groblju u Vrbasu.

INSPEKCIJA OBAVILA NADZOR

Inspekcija rada odeljenja u Novom Sadu, odmah po saznanju da se dogodila nesreća, obavila je nadzor na mestu tragedije. Saopšteno je da će nakon utvrđivanja činjeničnog stanja inspektor rada preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti.

 

Večernje Novosti

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *