/ NOVOSTI / Radno mesto dala samohranoj majci

Radno mesto dala samohranoj majci

ubzrs on 13/02/2013 - 1:42 pm in NOVOSTI
Rate this post

[dropcap]V[/dropcap]inkovici — Radnica vinkovačke fabrike Unidal postala je heroj u Hrvatskoj jer je svoje radno mestu ustupila samohranoj majci dvoje dece, piše hrvatski Glas Slavonije.

Naime, ova fabrika koja zapošljava 130 radnika je zbog krize donela odluku da se otpusti troje zaposlenih. Među njima se našla i samohrana majka dvoje dece kojoj je ovaj prihod bio jedini izvor prihoda.

Drago Osrečki, direktor Unidala, sazvao je sastanak kako bi se odlučilo ko će dobiti otkaz. Predloženo je da to budu tri osobe koje su poslenje zaposlene u fabrici a među njima je bila i samohrana majka.

Kada je to čula mlada Vinkovčanka odlučila je da ona da otkaz umesto samohrane majke.

“Kako sam još uvijek slobodna i bez obveza te živim kod roditelja, mogu li ja svoje radno mesto prepustiti svojoj koleginici? Želim svoje radno mesto da dam svoj kolegici, ali uz garanciju da će to mesto biti samo za nju“, rekla je direktoru.

Kako piše Glas Slavonije posle tog istupa mnogi su zaplakali a direktor Osrečki je spuštene glave i očiju punih suza rekao da je to moguće.

Nitko nije mogao verovati da će ona tako nešto zaista i učiniti, ali kako je posle objasnila, lakše će se snaći od koleginice koja uz decu ima i kreditne obaveze.

Izvor: B92

Foto: sxc.hu

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *