/ HRONIKA / Sahranjen radnik koji je poginuo u majdanpečkom kopu: Nesreća snove prekinula

Sahranjen radnik koji je poginuo u majdanpečkom kopu: Nesreća snove prekinula

ubzrs on 08/08/2016 - 7:17 am in HRONIKA
Rate this post

Na seoskom groblju u Pasi Poljani kod Niša rodbina i prijatelji oprostili se od tragično nastradalog Dejana Miljkovića (48).

Dobar, pošten i vredan!

Ovim rečima najbliža rodbina i prijatelji opisuju Dejana Miljkovića (48) iz niškog sela Bubnja, tragično nastradalog u subotu na površinskim kopovima u Majdanpeku, a u ponedeljak sahranjenog na seoskom groblju u Pasi Poljani kraj Niša. Dok je radio kao pomoćni radnik, nesrećnim slučajem na njega je pala stranica od kamionske prikolice. Priminuo je nadomak Požarevca na putu ka lekarima u Beogradu.

Dejan nije samo žrtva nesrećnog slučaja već i tranzicije u svakom smislu te reči. Kada je ostao bez posla u “Preduzeću za puteve” snalazio se kako je umeo da prehrani tri ćerke i suprugu. Nije birao poslove, niti je tražio neke uslove, već samo da zaradi za hranu, ali i za račune i školovanje dece. U međuvremenu se najstarija ćerka Marija udala, srednja Jovana zaposlila u “Šinvonu”, a najmlađa Emilija još pohađa srednju školu.

– Ne znam šta bih vam rekla za mog oca osim da je bio najbolji čovek, otac i deda na svetu. Trebali smo danas da Urošu, mom sestriću slavimo sedmi rođendan, ali nije nam se dalo da se veselimo nego da tugujemo – kaže Jovana, koja će sada preuzeti ulogu “glave porodice” jer jedina ima stalni posao.

Dejan je u novembru po treći put trebalo da postane deda, jer je Jovanina sestra Marija u drugom stanju.

– Ne znam kako ćemo nastaviti dalje bez njega – kaže Jovana. – Uvek je bio pozitivan i sve nas je bodrio kad nam je najteže. Nikada se nije žalio, a nije mu bilo lako.

Za nesreću je čula od majke. Rekli su im da je povređen i da ga transportuju za Beograd. Nadale su se srećnom ishodu.

– Moj otac je imao mnogo planova, ali šta sad vredi pričati o njima. Više od svega je hteo da nas vidi da smo stale na svoje noge, da imamo svoje porodice i da smo srećne. Ali, platio je preveliku cenu. Nikog ne krivimo, jednostavno, to je bila sudbina – kaže Jovana.

KOMŠIJE

ZA posao u Majdanpeku Dejana su angažovale komšije Mitrovići, koji imaju registrovanu firmu za prevoz. Njihova kuća sa velikim dvorištem, mašinama i kamionima je odmah preko puta Miljkovićeve. U kući nije bilo nikog, ali saznajemo da su posetili Miljkoviće i da su im se našli u tragediji.

– Tu su uz nas i nemamo im šta zameriti. Oni su hteli da Dejan zaradi neki dinar. Radio je za njih mesec dana u junu, u julu nije bilo posla, a pre nedelju dana je otišao ponovo – kaže najbliža rodbina nastradalog.

 

 

Izvor: Novosti Online

Autor: Daliborka ALIHODžIĆ

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *