/ NOVOSTI / “STRANI INTERES KROJI ZAKON O RADU“

“STRANI INTERES KROJI ZAKON O RADU“

ubzrs on 07/07/2014 - 10:35 am in NOVOSTI
Rate this post

Beograd — Predsedništvo Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) saopštilo je da su izmene Zakona o radu bez javne rasprave otvoreno podaništvo stranim interesima.

Kako ocenjuju u saopštenju, niko razuman ne bi mogao da zaključi da je visok stepen radničkih prava uzrok lošeg ekonomskog stanja u zemlji.

Atak na zarade, koje su najmanje u Evropi, odbijanje da se definiše minimalna zarada iako to čine i najrazvijenije zemlje, olakšano otpuštanje u zemlji gde je stopa nezaposlenih najviša u Evropi, a šanse za novo zapošljavanje nikakve – najvažniji je pravac i cilj kreatora ovog zakona, kako bi radnike učinili još siromašnijim i time pogodnijim za izrabljivanje, navedeno je u saopštenju SSSS.

Sindikat smatra da je nemogućnost zapošljavanja i nesigurnost radnog mesta već dovelo do toga da mladi ljudi u Srbiji nemaju perspektivu, dok su svi ostali u strahu od gubitka posla i još veće bede koja im preti.

“Samozvani levičari i patriote nisu rešili kriminalne privatizacije, nisu pronašli investitore, nisu oživeli preduzeća i pokrenuli ekonomski oporavak Srbije, ali zato žrtve tragične ekonomske situacije proglašavaju glavnim krivcima”, navedeno je u saopštenju.

SSSS najavljuje da će javne rasprave o novom zakonu o radu ipak biti – ako ne onakve kakva je predviđena zakonom, onda će je biti na trgovima, u preduzećima, fabričkim krugovima, ulicama.

Na toj i takvoj javnoj raspravi učestvovaće oni koji na koje se zakon odnosi, a to su radnici i svi građani Srbije, najavljuju iz sindikata.

Izvor: Tanjug, B92

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *