/ NOVOSTI / UREĐAJI ZA MERENJE BUKE U BEOGRADU

UREĐAJI ZA MERENJE BUKE U BEOGRADU

ubzrs on 08/07/2014 - 1:05 pm in NOVOSTI
Rate this post

Buka je najfrekventniji problem na koji se Beograđani žale i zbog toga je grad pokrenuo projekat zoniranja sa postavljanjem određenih uređaja za praćenje nivoa buke, najavljuju iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

U stambenim zonama imamo ugostiteljske i ostale delatnosti koje bitno remete ono što je urbanistički plan predvideo, mešaju se dozvoljene granice buke, postoji problem i sa bukom od javnog saobraćaja i drugi problemi.

Postavljanje aparata biće početni korak i daće pravu sliku buke u Beogradu, kaže gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

Kako je navedeno u saopštenju, grad Beograd je pristupio prirpemama za akustičko zoniranje grada Beograda, u skladu sa obavezama utvrđenim u Zakonu o zaštiti od buke u životnoj sredini.

Akustičkim zoniranjem biće utvrđena odgovarajuća ograničenja za pojedine delatnosti koje se nalaze u stambenim zonama, zonama za odmor i rekreaciju, kao i u bolničkim i sličnim zonama.

Ovi problemi, inače, stari su nekoliko desetina godina, kada je dozvoljeno postojanje nekih sadržaja u zonama kojima tamo zaista nije bilo mesto, a kafići u stambenim zonama su najeklatantniji primer, istakao je Trivan.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd i Sekretarijat za zaštitu životne sredine su rešeni da se izbore sa ovim problemom.

Da bismo u tome bili i uspešni, potrebno je da lokalna samouprava dobije veća ovlašćenja, kako bismo mogli na valjan način da normativno regulišemo tu oblast i odlučno sankcionišemo sve one koji ne poštuju gradske propise, zaključio je Trivan.

Izvor: tanjug.rs, BizLife

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *