/ NOVOSTI / Vulin: Borimo se da bezbednost na radu bude još bolja

Vulin: Borimo se da bezbednost na radu bude još bolja

ubzrs on 13/09/2017 - 6:38 am in NOVOSTI
Rate this post

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je Vlada Srbije izdvojila značajna sredstva da se nesreće u fabrikama namenske industrije ne ponove i da se bori da bezbednost i zaštita na radu budu još bolje.

On je u Lučanima na pitanje u vezi sa bezbednošću na radu u namenskoj industriji i novcu koji je opredeljen da se ona poveća, a posebno posle poslednje nesreće u fabrici u toj opštini, rekao da su nadležni vrlo ozbiljno pristupili tom problemu i da je vlada opredelila značajna novčan sredstva da se takve situacije ne ponove.

Vulin je rekao da je novac uložen u protivpožarni sistem, kao i u proširenje svih oblika bezbednosti.

Kad je reč o poslednjoj nesreći u Lučanima, Vulin je rekao da su na lice mesta izašle tri komisije, fabrička, Ministarstva odbrane i Ministarstva rada i da je urađeno sve da se takve stvari ne ponove.

Ukazao je, međutim, da se takve stvari neće ponoviti samo kada budemo imali apsolutnu automatizaciju.

Brnabić: Namenska industrija je veliki potencijal Srbije

Namenska industrija u Lučanima je važna za Srbiju i cela namenska industrija je veliki potencijal zemlje, poručila je danas predsednica vlade Ana Brnabić tokom posete toj opštini.

Pre toga, takve stvari će se dešavati, a na nama je da budu što ređe i da posledice ne budu tako strašne i katastrofalne. Ovo što se desilo, desilo se u procesu porizvodnje koji je do tada smatran potpuno bezbednim. Pouke su izvučene i nastavićemo da se borimo da bezbednost i zaštita na radu budu još bolje”, rekao je Vulin i dodao da je izdvojeni novac pravilno utrošen.

Uostalom, protivpožarni sistem je delovao i tog fatalnog dana, ali, nažalost, desila se tragedija, rekao je Vulin.

Blic Online

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *