/ GLAVNA TEMA / Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu

Andrijana Tomic on 03/04/2017 - 1:11 pm in GLAVNA TEMA
Rate this post

Ovim putem Vas obaveštavamo da je odlukom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja br. 011-00-00002/2017-01 oformljena Radna grupa za pripremu Nacrta zakona o bezbednosti i zdravlju na radu. Članovi Radne grupe su predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva zdravlja, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Ministarstva rudarstva i energetike, Privredne komore Srbije, Fakulteta zaštite na radu u Nišu, Unije poslodavaca Srbije, Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ujedinjenog granskog sindikata „Nezavisnost“, Udruženja osiguravača Srbije, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i g-din Dragoslav Tomović kao predsednik Udruženja za bezbednost i zdravlje na radu Srbije.

Zadatak Radne grupe je da pripremi radnu verziju Nacrta zakona o bezbednosti i zdravlju na radu,  do decembra 2017. godine.

S obzirom na veoma aktuelna pitanja po našem mišljenju, a nadamo se i po Vašem, obraćamo Vam se sa zahtevom da razmotrite u kojoj formi i na koji način želite da se uključite, a ujedno i nama pomognete u rešavanju sistemskih pitanja. U skladu sa navedenim obraćamo Vam se da se izjasnite na koji način biste voleli da se uključite:

  1. U svim fazama, kroz održavanje panel sastanaka po poglavljima Zakona;
  2. Aktivno, putem mejlova, dopisa i sl.;
  3. Pravovremenim informisanjem o napretku izrade Zakona.

Sa naše strane, sve informacije u vezi izrade Radne verzije  i radnih predloga biće javno objavljene na sajtu Udruženja www.ubzrs.rs.

Ukoliko neki od predloga po Vama nije usklađen, sve Vaše predloge i sugestije možete dostaviti u pisanom ili elektronskom obliku.

Lica za kontakt:

Dragoslav Tomović >tdfpreving@mts.rs

Andrijana Tomić> andrijana.tomic@ubzrs.rs

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *