/ ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE / Da li ste spremni za IEEP 2017? Saznajte sve o najznačajnijoj konferenciji u regionu

Da li ste spremni za IEEP 2017? Saznajte sve o najznačajnijoj konferenciji u regionu

Andrijana Tomic on 19/05/2017 - 7:31 am in ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE
Rate this post

Šesta regionalna konferencija pod nazivom “Industrijska energetika i zaštita životne sredine u zemljama Jugoistočne Evrope – IEEP 2017”  biće održana od 21. do 24. juna 2017. godine, na Zlatiboru, u odmaralištu Ratko Mitrović.

Kako nam objašnjavaju čelnici Društva termičara Srbije, industrija u zemljama Jugoistočne Evrope ima slične probleme u vezi energetske efikasnosti i zaštite životne sredine. Preduzeća sa malom energetskom efikasnošću i sa zastarelim industrijskim postrojenjima, našla su se na otvorenom tržištu.

Učešće potrošnje energije u ukupnim troškovima preduzeća je toliko veliko da se svaka ušteda u ovoj oblasti direktno odražava na ukupnu produktivnost, a time i konkurentnost privrednog subjekta. Investicije u oblast racionalne potrošnje energije i zaštite životne sredine spadaju u veoma efikasna ulaganja. Investiciona sredstva za ovu oblast su, zahvaljujući brojnim fondovima međunarodnih institucija, dostupnija i znatno povoljnija od kredita poslovnih banaka.

Zbog svega navedenog, potvrđeno je naše očekivanje da će teme konferencije pobuditi značajno interesovanje stručnjaka iz Istočne i Jugoistočne Evrope i šire. Na konferenciji će biti predstavljeno preko 80 radova autora iz 8 zemalja, koji će doći na konferenciju da razmene iskustva i informacije, prošire svoja naučna i tehnička saznanja, kako bi na najracionalniji način povećali u svojim zemljama energetsku efikasnost i zaštitili životnu sredinu – kažu organizatori.

Konferencija će biti povod za poslovne susrete sponzora i izlagača konferencije koji će industrijskim preduzećima predstaviti najnoviju tehnologiju koja doprinosi energetskoj efikasnosti i zaštiti životne sredine.

Pozivamo vas da svojim aktivnim učešćem na IEEP konferenciji doprinesete ostvarenju njenih ciljeva – njihova je poruka.

Više informacija na http://www.drustvo-termicara.com/vesti/konferencija-u-organizaciji-dts-industrijska-energetika-i-zastita-zivotne-sredin

 

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *