/ EU-OSHA / Evropska ispitivanja javnog mnjenja o bezbednosti i zdravlju na radu

Evropska ispitivanja javnog mnjenja o bezbednosti i zdravlju na radu

Andrijana Tomic on 15/01/2018 - 1:55 pm in EU-OSHA
Rate this post

Delovanjem i ispitivanjima  se podstiče na razmišljanje, što pomaže u podizanju svesti o pitanjima bezbednosti i zdravlja na radu. U okviru rezultata ističe se važnost dobre bezbednosti i zdravlja na radu te njihove uloge u javnom zdravlju i uspešnom poslovanju. Sprovođenjem ispitivanja na području cele Evrope uzima se u obzir širok spektar mišljenja ljudi o bezbednosti i zdravlju na radu. Rezultati nam pomažu razumeti razlike između pogleda osoba različite dobi, pola, različitih nivoa obrazovanja, iz različitih sektora, veličina preduzeća itd.

Ispitivanja takođe mogu biti od pomoći pri otkrivanju novih rizika i rizika u nastajanju koje treba istražiti. U idealnom slučaju ispitivanja će pomoći u istraživanju ključnih tema i pružanju potpore budućim Kampanjama za zdrava radna mesta.

Ispitivanja se sprovode u cilju:

  • pružanja podrške  EU-OSHA-inim godišnjim planovima upravljanja
  • pružanja vrednog uvida u stajališta radnika
  • podizanje svesti o bezbednosti i zdravlju na radu na području cele Evrope te sviesti o povezanosti između bezbednosti i zdravlja na radu te zdravstva
  • podsticanje rasprava o bezbednsti i zdravlju na radu
  • pružanja korisnih nacionalnih podataka i jačanje suradnje
  • povećanja profila pitanja bezbednosti i zdravlja na radu u medijima

Rezultatima naših ispitivanja javnog mnjenja mogu se pokrenuti rasprave i razgovori na radnom mestu, kao i izvestiti donosioci politika na nacionalnom nivou EU.

Izvor: EU -OSHA

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *