/ SVET / Fabrika strave i užasa: Decu udaraju čekićima i elektro šokovima kako bi ih ubrzali da rade!

Fabrika strave i užasa: Decu udaraju čekićima i elektro šokovima kako bi ih ubrzali da rade!

ubzrs on 08/03/2017 - 8:12 am in SVET
Rate this post

Kada ne bi ispunili svoje ciljeve u fabrici za prozivodnju farmerica u Indiji, nadređeni poslodavci bi udarali osmogodišnje dečake čekićima i davali im elektro šokove, prenosi britanski Metro.

Dečaci su bili prinuđeni da rade 22 sata dnevno, a ukoliko ih uhvate da dremaju na poslu, šefovi bi ih zaključavali u toalet i ostavljali ih da gladuju.

Decu između osam i 13 godina spasio je borac za dečija prava i dobitnik Nobelove nagrade za mir Kajlaš Satijarti.

Tinejdžeri uglavnom potiču iz ruralnih područja na severu Indije, a u fabrici za proizvodnju farmerica u Nju Delhiju radili su čak četiri godine.

Oni su bili zaduženi da pravljenje modela iscepanih farmerica i morali su da spakuju 10 komada za 10 minuta. Dete koje poslednje završi posao izudarali bi čekićem.

Kada su spaseni iz fabrike, neki su bili toliko slabi da nisu čak mogli ni da stoje, dok su se ostali borili da otvore oči nakon što su sunčevu svetlost videli prvi put posle mnogo godina .

Desetogodišnji Laki kaže: “Bili smo zaključani u maloj prostoriji i sunce nismo videli četiri godine.”

“Kada su me izvukli, nisam mogao da otvorim oči pošto se nisam navikao. Nismo smeli da se kupamo ili da idemo u toalet. Svakog dana smo pakovali 5000 farmerica.”

Nakon spasavanja, dečaci su dovedeni u dom za decu nevladine organizacije Čajldlajn gde su medicinski zbrinuti.

“Medicinski pregledi su pokazali da dečaci imaju povrede na glavi, čelu, stopaliima i grudima”, rekao je jedan od pripadnika nevladine organizacije.

(metro.co.uk)

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *