/ NOVOSTI / FIAT EDUKUJE SREDNJOSKOLCE

FIAT EDUKUJE SREDNJOSKOLCE

ubzrs on 09/09/2013 - 11:02 am in NOVOSTI
Rate this post

Učenici srednjih škola u Kragujevcu, imaće priliku da budu deo Nedelje bezbednosti, zahvaljujući projektu kompanije Fiat Automobili Srbija.

FAS će organizovati predavanja o bezbednosti za đake treće i četvrte godine osam srednjih škola u Kragujevcu, sa posebnim naglaskom na bezbednost na poslu. Ova akcija biće realizovana u saradnji sa Skupštinom grada Kragujevca.

U okviru predavanja koje će održati Frančesko Čanća, direktor fabrike FAS i Saša Nikolić, menadžer bezbednosti i zaštite na radu, učenici će imati priliku da vide veliki broj primera nebezbednih situacija u svakodnevnom životu i primera na koji način bi trebalo reagovati u takvim situacijama. Nakon predavanja, učenici će imati i priliku da pogledaju film “Bezbednost na radu”.

“Namera FAS-a je bila, pre svega, da edukuje srednjoškolce i da im podigne svest o tome koliko je važno da vode računa da budu bezbedni u svakom trenutku. Bitno je i da im ovo pomogne da postanu svesni značaja bezbednosti i na poslu kao budući poslodavci, možda čak i u našoj fabrici, kao i da na ovaj način izgradimo kulturu u kojoj je bezbednost jedan od ključnih pojmova”, izjavio je direktor FAS-a u Kragujevcu Frančesko Čanća.

U narednim fazama projekta FAS planira da nastavi sa edukacijom o bezbednosti organizujući radionice i takmičenja kroz koja će učenici na najbolji način naučiti sve što je potrebno o bezbednosti na poslu i van njega.

Izvor: Ritam Grada

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *