/ ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE / Gornje Podunavlje i dalje nije bezbedno

Gornje Podunavlje i dalje nije bezbedno

Andrijana Tomic on 27/07/2016 - 11:50 am in ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE
Rate this post

Javno preduzeće „Vojvodinašume“ upozorilo je danas da je na delu Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje u opštini Apatin i dalje ugrožena bezbednost ljudi zbog velikog broja srušenih ili napuklih stabala i velike količine vode, što su posledice velikog nevremena od pre mesec dana.

„U delovima Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje postoji mogućnost da se u svakom momentu odlomi grana ili padne celo drvo zbog raskvašenog terena. Većina uvala je prepuna vode, a u oluji je stradalo nekoliko rešetkastih nosača dalekovoda i bandera“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je zbog toga „izuzetno otežan“ izlazak na teren pojedinim ekipama koje rade na sanaciji posledica nevremena.

„Javnost će biti blagovremeno obaveštena kada prostor zahvaćen nevremenom ponovo bude u potpunosti bezbedan“, dodaje se u saopštenju.

Nevreme praćeno vetrom olujne jačine koji je savijao, lomio i izvaljivao stabla sa udarima od preko 100 kilometara na sat, pogodilo je 27. juna područje Gornjeg Podunavlja i nanelo veliku ekološku i materijalnu štetu.

 

 

Izvor:http://www.topvita.info/

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *