/ HRONIKA / Izlio se opasni gas u krugu bivše pekare u Valjevu

Izlio se opasni gas u krugu bivše pekare u Valjevu

ubzrs on 11/03/2015 - 12:54 pm in HRONIKA, NOVOSTI
Rate this post

[tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.1″ border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”bottom” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” button_size=”small” button_shape=”square” button_type=”flat” buttoncolor=”” button=”” title=”” description=”Eksplozivni gas izlio se nešto pre podneva u krugu nekadašnje gradske pekare, privatnog preduzeća „Vapek“, koje je u stečaju i ne radi, saznaje „Blic“. Ekipe policije, vatrogasaca i Sektora za vanredne situacije obezbeđuju mesto akcidenta. ” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]

Za sada nije poznato o kojoj količini gasa je reč, ali se zna da je iscurio u delu fabričkog kruga od rezervoara do podstanice i da je dalje izlivanje zaustavio penzionisani radnik „Vapeka“ koji je nekada radio na tom poslu u gradskoj pekari i koji je hitno pozvan na dođe na lice mesta i zatvori dovodni ventil.

U Sektoru za vanredne situacije u Valjevu kažu da su preduzete sve potrebne mere i da posle zavrtanja ventila nema opasnosti od daljeg curenja i eksplozije gasa. U međuvremenu, angažovana je i nadležna firma iz Beograda koja bi u toku dana trebalo da istoči gas iz rezervoara “Vapeka”.

Po saznanjima “Blica”, do curenja je došlo zbog presecanja cevi od strane radnika privatne firme “Erozija”, koja izvodi radove na sanaciji rečnog korita Kolubare, pored kojeg se nalazi rezervoar i silosi nekadašnje centralne pekare.

Zbog toga, kažu u tužilaštvu, protiv NN lica će biti podneta krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti.

 

Izvor: Blic

 

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *