/ REGION / Mesec dana posle nesreće, preminuo radnik koji je pao sa skele

Mesec dana posle nesreće, preminuo radnik koji je pao sa skele

ubzrs on 25/08/2016 - 9:09 am in REGION
Rate this post

Mesec dana posle nesreće, juče je preminuo radnik Krste Trajkovski (51) iz naselja Ajdučka česma u Kumanovu, na severu Makedonije, koji je prilikom izgradnje jednog objekta pao sa skele.

Teško povređeni radnik je mesec dana bio u komi. Uprkos složenoj operaciji glave, njegovo zdravstveno stanje se nije poboljšavalo. Od pada sa skele visoke blizu četiri metra, osim povrede glave, Trajkovski je slomio rebra i ekstremitete, a zadobio je i ozbiljne povrede pluća.

Nesreća se dogodila 26. jula oko podne, dok je Trajkovski sa kolegama radio na fasadi objekta. Očevici su tada izjavili da je nesrećni čovek pao glavačke na pesak, posle čega je ustao govoreći “ništa mi nije”. Nekoliko sekundi kasnije potekla mu je krv iz nosa, a on pao u nesvest.

Vozilom Hitne pomoći odmah je prebačen u Urgentni centar u Skoplje gde su lekari konstatovali teške povrede. Mesec dana su se doktori borili za njegov život, ali se radnik Krste Trajkovski nije probudio iz kome.

Inspekcija utvrđuje da li je imao zaštitnu opremu i da li je bila bezbedna skela po kojoj se kretao. Utvrđuje se i odgovornost za njegovu smrt.

Izvor: Telegraf

(D. J.)

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *