/ HRONIKA / Na radnika pao metalni poklopac, noga amputirana!

Na radnika pao metalni poklopac, noga amputirana!

ubzrs on 14/06/2018 - 6:22 am in HRONIKA
Rate this post

Radnik preduzeća “MIN Kopex” iz Niša M.M. (48) teško je povređen danas oko 9.30 časova na radnom mestu u pogonu ove firme kada ga je metalni poklopac, težak oko dvadesetak kilograma, koji je izleteo pod pritiskom, udario u nogu i bukvalno je zdrobio.

Radnik je u teškom stanju transportovan u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu gde je hitno operisan. Tim lekara pokušao je da mu spase nogu, ali je na kraju ipak morala da se amputira.

– U pitanju je teška povreda leve noge sa opekotinom levog stopala. Urađena je natkolena amputacija. Pacijent je vitalno ugrožen. Nalazi se na aparatima za održavanje života i lekari se bore za njegov život, kaže direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju prof. dr Radmilo Janković.

Kako Blic saznaje, M.M. je u preduzeću “MIN Kopex” zaposlen na mestu ispitivača varova a do nezgode je došlo u momentu dok je mašinom ispitivao varove na elementu koji je napravljen za hidroelektranu “Đerdap”.

– U pitanju je element, takozvana “ploveća maska” koja se koristi u hidroelektrani. Prilikom ispitivanja varova pod pritiskom od dva bara u jednomtrenutku je neočekivano došlo izletanja metalnog poklopca, teškog oko 20 kilograma. Da li su popustili šrafovi ili je došlo do nekontrolisanog rasta pritiska pa je usled toga metalni poklopac odleteo sa elementa, utvrdiće istraga, kao i da li se radi o nečijem propustu ili je incident mogao da se predvidi i spreči – kaže izvor Blica.

Prema nezvaničnim saznanjima, radnik je imao propisanu zaštitnu opremu koja podrazumeva zaštitne cipele, što je očigledno bilo nedovoljno da spreči ovako teško povređivanje. No, da li je bilo drugih propusta u procesu rada utvrdiće policija i nadležna inspekacija rada.

Preuzeto sa: http://www.republika.rs

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *