/ REGION / Nesreća za nesrećom u rudniku boksita! U dva dana stradali otac i sin, a svi ćute!

Nesreća za nesrećom u rudniku boksita! U dva dana stradali otac i sin, a svi ćute!

ubzrs on 19/01/2017 - 9:48 am in REGION
Rate this post

Tuzla – Dve osobe od kojih jedna teško, povređene su prilikom rada u Rudniku “Boksit” u Milićima. Lice sa teškim povredama smešteno je u UKC Tuzla.

Teške povrede grudnog koša zadobio je Kostadin Dosić zaposlen u “Boksitu” iz Milića, saznaje BN. Samo dva dana ranije njegov sin Marko zadobio je lakše telesne povrede. Obojica su povređeni prilikom eksploatacije rude u jami Braćan. Kostadin Dosić je iz Bolnice u Zvorniku upućen na Odeljenje intenzivne njege u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

“Radi se o povredama rebara i grudnog koša i on je zbrinut u UKC Tuzla gde je prosleđen iz Zvornika. Radnik je `Boksita`, a to područje pripada Policijskoj stanici Srebrenica. Uviđaj su radili pripadnici Policijske stanice Srebrenica uz prisustvo republičkog rudarskog inspektora. Sin pomenutog gospodina takođe radi u rudniku `Boksit` u Milićima”, rekao je Goran Abazović šef CJB Zvornik.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla su potvrdili da je pacijent primljen u ovu medicinsku ustanovu, ali da ne mogu detaljnije da govore o stepenu povreda. Za sada nije poznato zašto se informacija nekoliko dana krila od javnosti, kao ni to kako je došlo do nezgoda u veoma kratkom vremenskom periodu, te da li uslovi rada u Boksitovom rudniku imaju veze sa nezgodama.

Abazović je rekao da će se potpune informacije znati nakon što ih saopšti republički rudarski inspektor. Prošle godine u jami Braćan jedno lice izgubilo je život.

Kurir Online

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *