/ NOVOSTI / Održan seminar o upravljanju opasnim otpadom

Održan seminar o upravljanju opasnim otpadom

Andrijana Tomic on 11/04/2016 - 12:36 pm in NOVOSTI, ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE
Rate this post

U prostorijama Privredne komore Srbije 7. aprila 2016. godine održan je seminar „Upravljanje opasnim otpadom – lokalne samouprave, inspektori i JKP“. Kako je navedeno u saopštenju Privredne komore Srbije, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa klasifikacijom otpada, kriterijumima o opasnim svojstvima otpada, procesima izdavanja dozvola za upravljanje opasnim i neopasnim otpadom, pravlima izveštavanja u vezi sa opasnim otpadom, upravljanju otpadom u vanrednim situacijama, transportom i tehničkim zahtevima za mesta sakupljanja otpada.

Predavači na seminaru bili su predstavnici Austrije i Poljske, ali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, Agencije za zaštitu životne sredine i Inspekcije za zaštitu životne sredine Republike Srbije, dok je seminar bio namenjen predstavnicima lokalnih samouprava i inspektorima u cilju pravilnog postupanja u susretu sa problemom opasnog otpada, ali i javnim komunalnim preduzećima u cilju uspostavljanja odvojenog sakupljanja opasnog otpada iz domaćinstava.

Seminar je organizovan u okviru projekta „Unapređenje upravljanja opasnim otpadom u Republici Srbiji“, a organizatori su bili Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Stalna konferencija gradova i opština i Privredna komora Srbije.

 

Izvor: pks.rs

Comments are disabled
Rate this article
Rate this post

Comments are closed.