/ DOBRE VESTI / Pao je sa kruzera, proveo 22 SATA u vodi na otvorenom moru, a živ je zahvaljujući ČUDU

Pao je sa kruzera, proveo 22 SATA u vodi na otvorenom moru, a živ je zahvaljujući ČUDU

ubzrs on 09/07/2018 - 1:41 pm in DOBRE VESTI
Rate this post

Radnik na brodu kompanije „Norvižan kruz lajns“ čudom je spasen, nakon što je u nedelju pronađen u otvorenom moru kod obale Kube. Tridesettrogodišnji muškarac poreklom sa Filipina je spasen nakon što je kompanija dan ranije prijavila da je nestao njen radnik.

Čovek je pao sa kruzera
FOTO: PROFIMEDIA
                                                                                                                                 Čovek je pao sa kruzera “Norvižan glori”

Nakon što je pao u vodu i njegov nestanak prijavljen, obalska straža je pretražila područje od oko 2.600 kvadratnih kilometara, a norveški kruzer je zaustavljen tokom potrage.

Srećnog čoveka je u moru primetila posada “Karnival kruz lajnsa” dok je mahao sa obe ruke i okrenula brod. Posada je spustila čamac i prebacila muškarca na svoj kruzer, dok su putnici posmatrali čitavu operaciju spasavanja sa palube. Čovek je bio u vodi 22 sata, a pronađen je na 34 kilometara od Kube.

– Usporili smo, okrenuli brod i manevrisali “Karnival Glorijem” blizu mesta gde je čovek bio u vodi – rekao je kapetan broda Pero Grubješić.

Kapetan
FOTO: PRINTSCREEN YT, CARNIVALCRUISENEWS / YOUTUBE
                                                                                                              Kapetan “Karnival Glorija” Pero Grubješić i oficir Sezare Matera

Sezare Matera, oficir za bezbednost “Karnivala” Koji je bio deo spasavalačkog tima rekao je da je neimenovani muškarac bio fizički u dobrom stanju, ali vidno potresen usled dugog boravka u vodi.

– Srećan sam da izvestim da je, nakon procene našeg brodskog medicinskog tima, ovaj muškarac u stabilnom stanju i oporavlja se. Iskrcaćemo ga kad u ponedeljak pristanemo u Kozumel, radi daljeg oporavka – rekao je Matera, preneo je “Jahu njuz”.

– Ovo je blizu čuda. Slava timu “Karnivala” za ovaj neverovatni poduhvat u spasavanju kolege morskog vuka! – rekla je Kristin Dafi, predsednica “Karnival kruz lajnsa”.

Posada norveškog kruzera je zahvalila “Karnivalu” za spasavanje njihovog radnika.

“Rano ujutro 1. jula član posade upao je u vodu dok se Norvežan Getavej vraćao za Majami. Obalska straža je obaveštena i preduzeta je spasilačka operacija kod zapadne obale Kube. Srećom, člana posade pronašao je Karnival Glori i on je u stabilnom stanju. Sa zadovoljstvom objavljujemo da je taj čovek na bezbednom i da će se uskoro vratiti porodici i prijateljima”, navela je kompanija u saopštenju.

Blic

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *