/ HRONIKA / Poginuo radnik na gradilištu

Poginuo radnik na gradilištu

ubzrs on 26/06/2017 - 8:49 am in HRONIKA
Rate this post

Jedan radnik poginuo je od zadobijenih povreda na gradilištu novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu, a drugi je povređen. Policija, koja je o tome, kao i o hapšenju dvojice građevinaca izdala saopštenje, nije navela imena radnika, a po nezvaničnim informacijama poginuo je D. J. (53) iz Leskovca, dok je povređen M. M. (39) takođe iz tog grada.

U saopštenju se navodi da su pripadnici MUP-a u Novom Sadu, po odobrenju nadležnog tužilaštva, odredili meru zadržavanja G. G. V. (61) i G. F. (40), zbog postojanja osnova sumnje da su učinili teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom nepravilno i nepropisno izvođenje građevinskih radova.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni G. G. V. je španski državljanin, zaposlen kod izvođača radova na mostu „Azvi”, dok je G. F. iz Zmajeva.

„Oni se terete da nisu poštovali propise pri izvođenju građevinskih radova, usled čega je došlo do pada armature i povređivanja dvojice radnika na gradilištu novog Žeželjevog mosta. Od zadobijenih povreda jedan od radnika je preminuo”, saopštila je novosadska policija.

Osumnjičeni će, kako se dodaje, u zakonskom roku, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu. Nesreća se dogodila u subotu ujutro, oko 7.30 sati, kada je intervenisala ekipa hitne pomoći. Povređeni radnik smešten je u Klinički centar Vojvodine na i nalazi se na klinici za ortopediju.

 

Preuzeto sa sajta www.politika.rs

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *