/ DOBRE VESTI / Preduzeću Rudnik nagrada EK za bezbednost i zdravlje na radu

Preduzeću Rudnik nagrada EK za bezbednost i zdravlje na radu

ubzrs on 26/04/2017 - 9:11 am in DOBRE VESTI
Rate this post

Preduzeće Rudnik i flotacija Rudnik dobilo je danas u Valeti na Malti prestižno priznanje Evropske komisije (EK) iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu za 2016. godinu, na međunarodnom takmičenju EK u okviru kampanje “Zdrava radna mesta za sve generacije”.

Nagrada preduzeću Rudnik pripala je za rad na temu “Sveobuhvatno sprovođenje bezbednog i zdravog rada za sve zaposlene uz stalnu primenu i dopunu Akta o proceni rizika”.

Priznanje je uručeno autorima rada, izvršnom direktoru Zoranu Nedeljkoviću i savetnici za hemiju i ekologiju Ljiljani Obrenović.

Preduzeće Rudnik je prvo preduzeće iz Srbije koje je dobilo prestižnu nagradu EK, a to je i prvi put da je jedna kompanija sa prostora bivše SFRJ osvojila priznanje u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Nacionalno takmičenje u Srbiji sprovelo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Uprava za bezbednost i zdravlje na radu.

U nagrađenom radu preduzeća Rudnik i flotacija Rudnik istaknuto je uspešno sprovođenje socijalnog dijaloga između poslodavaca i predstavnika zaposlenih uz holistički – humanistički pristup realizacije i primene konvencija i preporuka Međunarodne organizacije rada kroz organizovanu prevenciju, navodi se u saopštenju preduzeća Rudnik.

(Beta, 26.04.2017)

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *