/ ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE / Presuda za opasan otpad

Presuda za opasan otpad

Andrijana Tomic on 30/05/2018 - 1:00 pm in ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE
Rate this post

Okružni sud Obrenovac: Završen glavni pretres osumnjičenom Zoranu Markoviću iz Vukičevice, na čijem je imanju krajem prošle i početkom ove godine pronađeno zakopano više od 50 tona opasnog otpada. Okružnom sudu u Obrenovcu danas je završen glavni pretres osumnjičenom Zoranu Markoviću iz Vukičevice, na čijem je imanju krajem prošle i početkom ove godine pronađeno zakopano više od 50 tona opasnog otpada.

Glavni pretres trajao je gotovo ceo dan, a nastavak suđenja zakazan je za 13. april, kada se očekuje iznošenje pisanih dokaza, ali i konačna presuda.  Okrivljenom Markoviću na teret se stavlja, kako su nam rekli u Okružnom sudu, krivično delo unošenja opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje. Za ovo delo Marković ke osuđen na kaznu od četiri godine i šest meseci zatvora, i novčanu kaznu od 600.000 dinara. Drugooptuženi Dragan Marković je osuđen na zatvorsku kaznu od godinu dana i novčanu kaznu od 250.000. dinara.

Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je da su u nastavku uviđaja na lokaciji Vukićevica u Obrenovcu otkrivene nove količine nelegalno zakopanog opasnog otpada. Ministar Goran Trivan obići će tu lokaciju u danas i sa predstavnicima nadležnih državnih organa saopštiće više informacija o svim okolnostima nastavka uviđaja, kojim je sprečena nova ekološka katastrofa. Na istoj lokaciji u februaru ove godine pronađeno je oko 40 tona zakopanog opasnog otpada, za koji su analize Instituta MOL pokazale da je u velikoj meri toksičan i opasan po zdravlje ludi i životnu sredinu.

 

Izvor:  /www.energetskiportal.rs/

 

 

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *