/ NOVOSTI / Prva prijava za mobing u Leskovcu: Tužba protiv direktora Agencije za lokalni ekonomski razvoj

Prva prijava za mobing u Leskovcu: Tužba protiv direktora Agencije za lokalni ekonomski razvoj

Leskovac, Posao, Mobing
Andrijana Tomic on 12/09/2016 - 1:41 pm in NOVOSTI
Rate this post

Ivana Trajković (42), referent za odnose za javnošću u Agenciji za lokalni ekonomski razvoj, podnela je tužbu protiv direktora Bojana Tojage, kojeg optužuje za mobing. LESKOVAC – Ivana Trajković (42), referent za odnose za javnošću u Agenciji za lokalni ekonomski razvoj (ALER), podnela je tužbu protiv direktora Bojana Tojage, kojeg optužuje za mobing.

I, dok javnost već “zna” da je ovo ne samo prva tužba za pomenuto (ne)delo u Leskovcu, već i presedan da se u ovdašnjem javnom sektoru ukazuje na mobing, direktor Tojaga kaže da neće davati izjave – dok se sud ne izjasni.

Istini za volju, ALER je od osnivanja bio poprište obračuna bivših i sadašnjih vlasti, jer nije tajna da ova ustanova služi za udomljavanje partijskih kadrova svih “dresova”. Njihovi sukobi, ne retko, imaju zaplet kao TV sapunice jer se ne biraju sredstva, ali Ivana tvrdi da ona nije žrtva po političkoj liniji, već da se samo našla na “na pogrešnom mestu u pogrešno vreme”. Kaže, o svemu će konkretnije progovoriti pred licem pravde…

 Ivana Trajković

– Moja agonija traje već četiri godine i kada sam shvatila da mi je zdravlje ozbiljno narušeno odlučila sam da podnesem tužbu. Za svoje pravo na rad sam se borila svim dozvoljenim sredstvima unutar kolektiva, tražila zaštitu i od gradonačelnika, ali niko nije hteo da me zaštiti. Ne tražim privilegije, već samo da radim i zaradim platu – kaže sagovornica “Novosti”, pokazujući dokumentaciju o tome da je, samo tokom poslednje dve godine, poslala čak 17 dopisa svojim pretpostavljenima.

Jedini koji su se zainteresovali za njen problem su Agencija za mirno rešavanje sporova i ombudsman.

Ne daju mi bilo kakav posao i već četiri godine nemam ni kompjuter, ni pristup internetu, što je osnovno za moj rad. Imam samo prazan sto i sa tim ne mogu da se pomirim jer, za 10 godina, koliko sam u Agenciji za lokalni ekonomski razvoj, nisam loše radila i nisam bila kažnjena, već me jednostavno ignorišu – navodi Ivana Trajković, koja je dobila i dijagnozu “stanje produženog stresa”, što preti da ozbiljno ugrozi njeno zdravlje.

Kaže, nema više šta da izgubi – osim ličnog dostojanstva, ako bi pristala da je i dalje “gaze”. Tvrdi i da nije jedina, da ima podršku kolega – uglavnom prećutnu, mada ima i onih koji pristaju da joj budu svedoci na sudu…

Odmah po podnošenju tužbe mi je stigla ponuda za sporazumni raskid radnog odnosa, ali ne odustajem. Mnogo toga će “isplivati” tokom sudskog procesa, jer verujem da će me bar pravni sistem ove države zaštititi – zaključuje očajna žena.

 

Izvor: www.novosti.rs

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *