/ HRONIKA / Radnik pao sa skele na beton

Radnik pao sa skele na beton

ubzrs on 09/08/2016 - 7:36 am in HRONIKA
Rate this post

Na gradilištu u Jaseničkoj ulici juče teško povređen G. V. (48). Posle incidenta, majstori morali da nastave posao, jer njihova firma iz Negotina nije htela da prekine radove.

RADNIK G. V. (48) pao je juče ujutru sa skele gradilišta u Jaseničkoj ulici na Voždovcu i zadobio je teške telesne povrede. Lekari Hitne pomoći stigli su na gradilište za nekoliko minuta i čoveka sa ozledama opasnim po život prevezli u Urgentni centar.

Radnik je u Urgentni centar dovezen bez svesti i sa teškom traumom, uprkos tome što je na sebi imao kompletnu građevinsku opremu. On je sa povredama kičme, ruku i nogu upućen na reanimaciju.

Prema nezvaničnim informacijama, G. V. se survao sa visokog zida stambeno-poslovnog objekta pod nazivom “Blok Šumice”, koji se trenutno gradi.

Niko od građevinara koje su reporteri “Novosti” zatekli na terenu juče nije hteo da komentariše kako je došlo do pada njihovog kolege. Međutim, radnici su bili vidno uznemireni zbog nemilog incidenta. Ipak, oni su morali da nastave posao jer njihova firma “Zidar” d.o.o. iz Negotina, za koju radi i G. V., nije htela da prekine radove.

Zaposleni u radnji za hemijsko čišćenje, smeštenoj odmah iza gradilišta, potvrdili su da su ugledali vozilo Hitne pomoći kako odlazi, kada su pristizali na posao:

– Čuli smo da je čovek pao sa zida i verujem da je samo čudom ostao živ – komentariše jedan od njih. – Čak i da smo bili ovde kada se to dogodilo, verujem da ne bismo ništa primetili. Zbog buke ništa ne čujemo, a od ograde vidimo samo deo buduće zgrade.

SLUČAJEVI U BREGALNIČKOJ I ZRMANjSKOJ

Sugrađani još pamte slučaj kada je R. M. (57) u januaru poginuo pri padu sa skele visoke oko 20 metara na gradilištu na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Bregalničke. Pre njega je zabeležen slučaj radnika starog oko 51 godinu koji je pao sa sedmog na šesti sprat skele na gradilištu u Zrmanjskoj u oktobru 2015.

Izvor: Novosti Online

Autor teksta: G. NOVAKOVIĆ

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *