/ ZANIMLJIVOSTI / Suncobrani za plažu na solarnu energiju

Suncobrani za plažu na solarnu energiju

Andrijana Tomic on 19/08/2016 - 10:58 am in ZANIMLJIVOSTI
Rate this post

Italijansko letovalište Lido di Hesolo, od Venecije udaljeno pedesetak kilometara, uvelo je inovaciju na svoje peščane plaže – prve suncobrane na solarno napajanje u Evropi koji su i jedinstvena turistička atrakcija.

Preduzetnik Kristian Rampaco, koji je razvio ovu tehnologiju je rekao da zaposleni na plaži suncobrane otvaraju koristeći aplikaciju na svojim smartfonovima, što predstavlja pravu atrakciju za turiste jer izgleda poput otvaranja cvetova.

news-2015-April-plaza_suncobrani_896630532

 

 

Zaposleni na plaži će konačno odahnuti.  Za ovu tehnologiju su rekli da im je, dok su nedavno radili u Ostiji, plaži blizu Rima, za otvaranje 300 suncobrana trebalo između jedan i dva sata.

Rampaco je na ovom projektu radio od 2000. godine. “Ovo je jedinstven sistem u Italiji, a verovatno i u Evropi”, piše na službenim internetskim stranicama Lido di Hesola.

Zasad novu tehnologiju koristi jedna plaža u Lido di Hesolu, na kojoj se nalazi 1600 suncobrana, međutim Rampaco kaže da je za iduće leto dobio porudžbinu za još 15.000 suncobrana širom Italije.

Izvor: Energetika.ba

 

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *